Wie ben ik?

Mijn naam is Olav en sinds 2021 heb ik EcoNatuurlijk opgericht. Ik heb een passie voor mens en natuur en probeer me actief in te zetten om de menselijke omgeving te vergroenen, eetbaarder te maken en algeheel te transformeren in een fijnere plek om samen te delen.

Ik zet me met mijn bedrijf in voor moestuinen, voedselbossen, buurttuinen en buurtvergroening. Dit doe ik vanuit de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn opleiding in ecologie en de verschillende permacultuur cursussen die ik heb gevolgd.

Met EcoNatuurlijk ontwerp ik voedselbossen, moestuinen en eetbare tuinen, geef ik advies en bied ik ondersteuning bij dergelijke projecten.

Daarnaast vind ik educatie erg belangrijk, zo geef ik ook weleens lezingen, workshops en gastlessen over permacultuur.

Meer dan duurzaamheid.

EcoNatuurlijk gelooft dat mens en natuur hand in hand kunnen gaan. Door de natuur te observeren en met haar mee te bewegen kunnen we veerkrachtige systemen ontwerpen waar verbindingen centraal in staan. De natuur zit namelijk vol met verbindingen, deze verbindingen creëren veerkracht. Met deze visie kunnen we anders gaan kijken naar de manier hoe we tuinieren en voedsel produceren.

Wanneer we op deze manier gaan ontwerpen kunnen we onze leefomgeving er totaal anders uit laten zien. We kunnen de natuur herstellen en biodiversiteit verhogen, dit allemaal terwijl we onze eigen voedselbehoeftes ook nog eens voorzien blijven.

Van eetbare geveltuin tot voedselbos.

Iedere vierkante meter helpt. Hoe groot of klein je project ook is, ik help je graag. Of je nu een geveltuin wilt aanleggen volgens permacultuur principes, een schoolplein wilt vergroenen of een voedselbos wilt aanleggen, ik voorzie je graag van advies en ondersteuning. 

Educatie.

Educatie is minstens net zo belangrijk als aanleg. Door middel van educatie inspireren en informeren we de ontwerpers en natuurbeschermers van de toekomst. Ik geef dan ook regelmatig lezingen, workshops en gastlessen over onderwerpen als permacultuur, voedselbossen, tuinieren en ecologie. Ook heb ik ervaring met het begeleiden van zowel kinderen als volwassen met het opzetten van een moestuin. Het is voor mij enorm belangrijk om tijdens dergelijke activiteiten mensen te prikkelen en te activeren, het doel is dat ze weglopen met jeukende handen. Natuur leer je namelijk niet, je ervaart het.

Help mee en maak Nederland een beetje groener!

Wil je graag beginnen met het aanleggen van een moestuin, pluktuin of voedselbos? Ik ondersteun je graag!

Ook sta ik open voor samenwerkingen met andere bedrijven, samen komen we verder.

Bij interesse stuur een mailtje naar info@econatuurlijk.nl